Veriler Öncesinde ABD'deki Spot Bitcoin ETF'lerinde 200 milyon Dolarlık Çıkış Yaşandı!


11 Haziran'da, ABD'deki spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF'ler), anahtar ekonomik göstergelerin beklenmesiyle, özellikle CPI ve FOMC verileri gibi önemli raporlara karşılık net çıkışlar yaşadılar.

Pazartesi günkü çıkışların ardından gerçekleşti ve rekor düzeyde net girişin sona erdiği bir gün olarak kaydedildi.

Spot Bitcoin ETF'leri, 19 günlük art arda net giriş serisini sona erdirdi

Farside Yatırımcıları'ndan alınan verilere göre, Grayscale'in GBTC fonu toplamda 121 milyon dolarlık net çıkış yaşayarak en büyük çıkışı gösterdi. Ark Invest'in ARKB'si bu trendi takip etti ve 56.5 milyon dolarlık çıkışla izledi. Diğer ETF'ler arasında, Bitwise'ın BITB'si gibi fonlar 11.7 milyon dolarlık çıkış bildirirken, Fidelity ve VanEck sırasıyla 7.4 milyon dolar ve 3.8 milyon dolarlık daha küçük çıkışlar yaşadılar. Öte yandan, BlackRock'un IBIT gibi bazı fonları Salı günü herhangi bir aktivite kaydetmedi.

Bu akış dalgası, 11 spot Bitcoin ETF'sinin ardışık 19 günlük net giriş serisini sona erdirdi ve Pazartesi günü 64.93 milyon dolarlık çıkışla sonuçlandı. Son yaşanan çıkışlar ve buna bağlı piyasa tepkisi, yatırımcıların ABD'den bekledikleri anahtar ekonomik göstergelerin gelmesinin önemli bir dönemine denk geldi. Bu göstergeler arasında Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı sonuçları ve Tüketici Fiyat Endeksi (CPI) verileri yer alıyor.

Beklenen en son CPI raporu, 12 Haziran Çarşamba günü yayınlanacak ve Federal Rezerv'in faiz oranı politikasını etkileyebilir. Bir CNBC raporuna göre, Nisan ayından %0.1 artış beklenen CPI, daha geniş bir deflasyon trendini yansıtıyor.

Federal Rezerv'in faiz belirleme toplantısının piyasayı şaşırtması olası değil, çünkü Fed'in mevcut %5.50 faiz oranını koruma ihtimali %99.4 olarak değerlendiriliyor. Ancak, Reuters'ın ekonomistlerin anketine göre, Fed'in bu yıl faiz oranlarını iki kez düşürebileceği, muhtemelen Eylül ayında başlayarak, ihtimali bulunuyor.

BTC, 66.000 dolara düşerken, ProShares Spot ETH ETF'si için başvuruda bulunuldu

Bu gelişmelerin ortasında, Bitcoin'in fiyatı Salı günü düşüş yaşadı ve 70.000 doların biraz üzerinden 66.000 dolara kadar geriledi. CoinGecko verilerine göre, Bitcoin şu anda 67.400 dolardan işlem görüyor, geçen hafta neredeyse 72.000 dolara ulaşan zirvenin altında.

Diğer önemli gelişmeler arasında, ProShares'ın 10 Haziran'da spot Ethereum ETF'si için bir S-1 kayıt beyannamesi sunması ve üç hafta önce sekiz diğer başvurunun onaylanmasının ardından SEC'ye başvuran dokuzuncu başvuru sahibi olması yer alıyor.

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version