Gözler Bitcoin'de! FED Faiz Kararı Öncesi Geriliyor! Açıklama Ne Zaman Yapılacak? Detaylar ve Tahminler!

Haziran ayı FED faiz kararı, beklenenin aksine faiz oranlarında bir değişiklik olmaması yönünde %99,4 oranında fiyatlandırılıyor. Ancak, bu kararın altın, dolar, petrol, Bitcoin (BTC) ve kripto para birimleri gibi piyasalar üzerinde etkisi olması bekleniyor. ABD'de faiz indirimi beklentileri ise azaldı ve ekonomistler, FED'in 2024 yılı içinde 3 faiz indirimi beklentisini 2'ye revize ederken ilk faiz indiriminin Eylül ayından önce gerçekleşmeyeceğini düşünüyor.

Enflasyonla mücadelede beklenenden daha uzun sürebileceğine dair sinyaller, FED'in faiz indirimlerine daha geç başlayabileceği endişelerini artırıyor. FED Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarıyla birlikte bu konuda daha net bir yol haritası belirlenebilir. Bloomberg Economics'e göre, bu toplantı, Powell'ın faiz indirim takvimi hakkında en net ipucunu verebileceği yılın en önemli toplantısı olabilir.

FED'in enflasyonda yukarı yönlü riskler gördüğü belirtiliyor. Bu durum, faiz kararlarının dikkatli bir şekilde ele alınması gerektiğini ve FED üyelerinin aşırı gevşeme sonucunda istenmeyen bir şekilde ekonomiyi canlandırmayı düşünmediklerini vurguluyor.

Bloomberg ekonomisti Anna Wong, bu toplantıda üç faiz indirimi yerine iki faiz indirimi beklentisi olduğunu tahmin ediyor. Ancak, günün en önemli verisi olan ABD enflasyon verisinin bu kararı etkileyebileceği düşünülüyor.

Haziran ayındaki faiz kararının Bitcoin üzerinde de etkisi olması bekleniyor. BTC, son günlerde düşüş yaşayarak 69.000 dolardan 66.000 dolara kadar geriledi. Ancak, yazım esnasında 67.380 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version