İranlı yetkililer vatandaşlarını kripto para madenciliğinin "bu kış elektrik kesintilerinin yüzde 10'undan" sorumlu olacağı konusunda uyardı.
İranlı yetkililer, vatandaşlarını “bu kış elektrik kesintilerinin yüzde 10’undan” kripto madenciliğinin sorumlu olacağı konusunda uyardı. İran'da Bitcoin madenciliği şu anda yasal ve yılda yaklaşık 19.500 Bitcoin çıkarılıyor. Devlet Elektrik Şirketi, devlet haber ajansı IRNA'ya bu kış elektrik kesintileri konusunda uyardıkları ve ayrıca yaz aylarında elektrik kesintilerinin %20'sinden yasa dışı madenciliğin sorumlu olduğunu belirten bir açıklama yaptı.
Yasa dışı bitcoin madencilerinin sayısı önemli ölçüde arttı
İran, madencilerin bir Bitcoin madenciliği lisansına sahip olması gerektiği uyarısıyla, Bitcoin madenciliğini yasallaştıran ilk ülkelerden biri olsa da, yasa dışı BTC madencilerinin sayısı önemli ölçüde arttı ve State Electric Company'ye göre, genellikle sübvansiyonlu elektriğe erişimi olan "yasa dışı" madenciler, izinli olanlardan altı ila yedi kat daha güçlü tüketiyor." Bu yılın mayıs ayında İranlı yetkililer, Eylül ayında yasağı kaldırmadan önce ülke genelinde bir dizi plansız elektrik kesintisinin ardından kripto para madenciliğine geçici bir yasak getirdiklerini duyurdular.
İran hükümeti şu ana kadar 30 kripto para madenciliği lisansı verdi
Bitcoin madenciliğinin gerektirdiği enerji tüketimi konusundaki farkındalığın artması, çeşitli hükümetlerin ve yetkililerin madencilik endüstrisini kısıtlamasına neden oldu. İran hükümeti, bu yıl Ağustos itibariyle 30 kripto para madenciliği lisansı vermişti. Semnan eyaleti 6 ile en büyük sayıya sahipken, Alborz eyaleti 4 ile ikinci en büyük sayıya sahip. Çin'in resmi kripto madenciliği yasağından bu yana İran, Kazakistan, Kanada ve ABD gibi diğer ülkeler kripto madenciliği kapasitelerini bir miktar artırdı.