Renault grubu, üretici tarafından kullanılan parçaların uygunluğunu sağlamak için kullanılacak bir Hyperledger Fabric blockchain çözümünü test ettiğini doğruladı. Bir Renault grubunda 10 Eylül'de, blockchain projesine XCEED (eXtended Complaince End toEnd Distributed) adı verildi.
İlk Testler Başarılı
Renault, XCEED'i Douai fabrikasında test etti ve testler oldukça başarılıydı. XCEED, otomobil firmasının saniyede 500 işlem hızında bir milyondan fazla belgeyi arşivlemesini sağlayacaktır.
Blockchain çözümü, Hyperledger tarafından IBM ile birlikte geliştirildi. İki şirket, Fortune 500 şirketine izlenebilirlik çözümleri sunarak son yıllarda öne çıktı.
Testlerin ardından konuşan Renault Group'un blockchain operasyonlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Odile Panciatici, testlerin otomobil şirketinin blockchain teknolojisini ekosistemine entegre etme taahhüdünü gösterdiğini ortaya koydu.
“Blockchain'in otomotiv endüstrisinin dönüşümü için bir araç olduÄŸuna inanıyoruz. Farklı ÅŸirketleri içeren ve çeÅŸitli süreçler, bilgi sistemleri ve ortak veritabanları arasında baÄŸlantı kuran geniÅŸ bir ekosistemde tam anlamını kazanıyor ”dedi.
Önümüzdeki haftalarda, Renault'nun 2021'den önce faaliyete geçmesini planladığı için daha fazla testin yapılması bekleniyor.
Renault, Yeni Düzenlemelerin Ardından Blockchain Teknolojisine Dönüyor
XCEED blockchain projesi, yeni bir piyasa gözetim yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği bir zamanda işe yarıyor. Dünyanın dört bir yanındaki otomobil üreticileri, artık özellikle araç bileşenlerinin ve parçalarının menşeini doğrulayan artan yasal gereklilikleri karşılamalıdır.
Bu nedenle Renault, izlenebilirlik ve şeffaflığa uygunluğu nedeniyle blockchain teknolojisini seçti. XCEED, sadece Renault ile sınırlı olmadığı ve farklı ekipman üreticileri ile iletişim kurmak için kullanılacağı için öne çıkıyor.
Proje; Continental, Faurecia, Plastic Omnium ve Saint-Gobain gibi otomotiv endüstrisinden ortak şirketler tarafından destekleniyor. Her halükarda, bu,blok zinciri Renault tarafından.
Fransız otomobil üreticisi, 2019'da bir araç tanımlama blok zincirini test etmek için rakipleri, BMW, Ford, Honda ve General Motors ile güçlerini birleştirdi. Son zamanlarda, Toyota blockchain laboratuvarları CO2 emisyonlarını blockchain teknolojisi aracılığıyla izlemeye başladı ve daha fazla şirket de aynı şeyi yaptı.
Bu son gelişme, blockchain teknolojisinin kullanımında bir artış gören otomobil endüstrisi için iyiye işaret ediyor.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.